Avond-, nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door Dokterswacht Friesland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in Friesland samen.

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Spoedeisende hulp buiten kantoortijden en tijdens de weekeinden:

Dokterswacht Friesland tel  0900 112 7 112

Huisartsenpost Dokkum houdt deuren overdag en ’s avonds open

Dokterswacht Friesland stelt alles in het werk om de spoedeisende huisartsenzorg voor de bewoners van Noordoost-Friesland zo goed mogelijk te kunnen blijven verzorgen. In overleg met de huisartsen in de regio is besloten dat de huisartsenpost in Dokkum tijdens de avonden en in de weekenden overdag geopend blijft op de huidige locatie bij ziekenhuis de Sionsberg. De huisartsenpost is ’s nachts gesloten van 23.00 - 08.00 uur. Advies aan patiënten is om altijd eerst te bellen met de Dokterswacht: 0900 - 112 7 112.

Altijd eerst bellen: 0900 - 112 7 112

Wanneer patiënten doordeweeks ’s avonds (17.00 - 23.00 uur) en in het weekend overdag (08.00 - 23.00 uur) dringend een huisarts nodig hebben, kunnen zij hiervoor terecht bij de Dokterswacht. Om veilige patiëntenzorg zo goed mogelijk te kunnen blijven borgen, zullen er tijdens de openingstijden van de huisartsenpost altijd twee huisartsen en twee goed opgeleide doktersassistentes werkzaam zijn. De huisartsen zijn beschikbaar voor consulten en doen ook huisbezoeken, wanneer de situatie daarom vraagt en de patiënt medisch gezien niet in staat is om zelf naar de huisartsenpost te komen.

Bij spoed doorverwijzing naar Leeuwarden of Drachten

’s Avonds na 23.00 uur sluit de huisartsenpost en is er geen huisartsbezetting meer in de Sionsberg. Wel blijft er altijd een huisarts met chauffeur beschikbaar voor patiënten in Noordoost Friesland, waarvan de situatie dringend om een beoordeling door de huisarts vraagt. Patiënten met zorgvragen in de nacht waarvoor een consult op de huisartsenpost nodig is, worden verwezen naar de huisartsenpost in Leeuwarden (in het MCL) of in Drachten (in Nij Smellinghe). Dit brengt in de meeste gevallen een langere reistijd met zich mee, maar biedt wel de mogelijkheid om patiënten, bij noodzaak, direct te kunnen opnemen.